1. Europski kongres biomedicinskog i veterinarskog inženjerstva - BioMedVetMech

#kongres#ortopedija

Admin 29.09.2022.

Poštovane kolegice i poštovani kolege,

Sa zadovoljstvom, u ime Hrvatskog društva za ortopedsko inženjerstvo ORTHOING, najavljujemo znanstveno - stručni kongres 1. Europski kongres biomedicinskog i veterinarskog inženjerstva - BioMedVetMech koji će se održati 20., 21. i 22. listopada 2022. u Zagrebu, u hotelu Westin. Tema kongresa je "Biomedicinsko inženjerstvo u službi čovjeka i životinja". Kongres je multidisciplinaran, međunarodan i pokriva širok raspon znanstvenih i stručnih tema iz biomedicinskog i veterinarskog inženjerstva.  

Na temelju odluke Povjerenstva za medicinsku izobrazbu liječnika skup je kategoriziran kao međunarodni kongres te je aktivnim sudionicima dodijeljeno 20 bodova, a pasivnim sudionicima dodijeljeno je 12 bodova

Neke od glavnih sesija Kongresa su: neurološko i neurokirurško inženjerstvo, ortopedsko inženjerstvo, kardiološko i kardiokirurško inženjerstvo, inženjerstvo opće kirurgije, inženjerstvo dijagnostike, inženjerstvo tkiva, biomehanika, biomaterijali, bionika, medicinska robotika, rehabilitacijsko inženjerstvo, farmaceutsko inženjersko, inženjerstvo njege pacijenata, medicinski instrumenti, informatika u zdravstvu i veterinarsko inženjerstvo.

Poziv na dostavu radova: Cjeloviti radovi bit će objavljeni u Proceedings of BIOMEDVETMECH u IFMBE Proceedings Series - Springer. Autori najboljih radova bit će pozvani da proširenu inačicu rada objave u časopisu Medical & Biological Engineering & Computing - Springer  ili Health and Technology - Springer. Za izvanredne znanstvene radove mladih znanstvenica i znanstvenika te studentica i studenata poslijediplomskih doktorskih studija, predviđene su novčane nagrade i plakete.

U ime cijelog Organizacijskog odbora, želimo Vam dobrodošlicu na 1. Europski kongres biomedicinskog i veterinarskog inženjerstva - BioMedVetMech s nadom i uvjerenjem da će ovaj Kongres postati baza za prijenos znanja, most između inženjerstva, medicine i veterine, mjesto za stjecanje novih vještina i kompetencija, upoznavanje stručnjaka iz cijeloga svijeta i prilika za stjecanje novih kolega i prijatelja. 

Srdačno i veselimo se susretu, 

Organizacijski odbor 
www.biomedvetmech.com