Alzheimerova bolest; update 2022

#simpozij#demencija#Alzheimer

Admin 28.08.2022.

Demencije, poglavito Alzheimerova bolest danas predstavljaju globalni izazov za zdravstveni sustav i od strane Svjetske zdravstvene organizacije proglašene su javnozdravstvenim prioritetom. Rujan je mjesec Alzheimerove bolesti te Vas pozivamo da nam se pridružite u borbi protiv demencije sudjelovanjem na simpoziju „Alzheimerova bolest; update 2022 koji će se održati 16.09.2022. god. u Galeriji Klovićevi Dvori, Jezuitski trg 4 u Zagrebu, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Predavanja su multidisciplinarna i obuhvatiti će različita područja uključivši prepoznavanje, dijagnostiku, liječenje i zbrinjavanje ovih bolesnika. Polaznici će steći znanje o komunikacijskim vještinama koje su neophodne za uspješno liječenje bolesnika te uspješnu suradnju s njihovim obiteljima. Kotizacija uključuje sudjelovanje i prateći priručnik u izdanju Medicinske naklade. Sudjelovanje na tečaju boduje se od strane Hrvatske liječničke komore s 11 bodova za slušače te je tečaj također bodovan  europskim sustavom bodova (European Credit Transfer System - ECTS) od Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Liječnici obiteljske medicine su ključna karika zdravstvenog sustava njihova uloga u borbi protiv demencije je prepoznata u razvoju strategije borbe protiv demencije.

Prijavnicu za simpozij preuzmite OVDJE.

Program pročitajte u privitku.